Slovenija
17 ogledov

V projekt dodali 2,2 kilometra vodov

Kanalizacijski sistem za zdaj gradijo na Cesti oktobrskih žrtev v Šentjerneju. ( Žurnal24 main
Kanalizacijski sistem. Zgradili naj bi ga najpozneje leta 2013. Čistilna naprava bo dokončana konec maja.

"Sprejetje novelacije je potrebno, ker smo v projekt dodali sekundarne vode," je pojasnil Janez Hrovat z oddelka za cestno in komunalno infrastrukturo. Na današnji seji občinskega sveta bodo namreč obravnavali spremembe investicijskega programa za izgradnjo kanalizacijskega sistema v občini, ki spada v drugo fazo projekta odvajanja in čiščenja odpadne vode v porečju Krke.

Namesto 8,3 kilometra kanalizacije je bodo zgradili 10,5 kilometra. "Spremeni se tudi rok izvedbe, in sicer na leta 2011, 2012 in 2013," je dodal. Naložba je zdaj ocenjena na skoraj 4,2 milijona evrov; od tega naj bi 54,5 odstotka sredstev pridobili iz kohezijskega sklada, 35,8 in 9,6 odstotka denarja pa iz občinskega oziroma državnega proračuna.

Gradnja že poteka
Čistilna naprava, ki je bila do tretje faze zgrajena že leta 2008, bo dokončana konec maja. "V okviru tega projekta pa se že gradi kanalizacijski sistem na Cesti oktobrskih žrtev," je povedal Hrovat in pristavil, da naj bi začeli preostali del kanalizacije graditi predvidoma maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.