V proračun štirje milijoni manj

Foto: Žurnal24
V mesecu dni, ko so policisti izrekali opozorila, namesto da bi pisali kazi, se je v državni proračun nakapljalo za štiri milijone evrov manj denarja.
Oglej si celoten članek

Spomnimo, 15. oktobra je Sindikat policistov Slovenije (SPS) policistom izdal poziv, naj se v okviru zakonskih možnosti namesto za pisanje glob odločajo za izrekanje opozoril in opominov.

Glede na podatke SPS je bilo v mesecu dni tako izrečenih za okoli dve tretjini manj glob kot v enakem času lani, oziroma kolikor znaša mesečno povprečje.

S plačilom glob, ki nam jih napišejo policisti, državljani v proračun prispevamo okoli 70 milijonov evrov letno.

V številkah ...
… pa to pomeni, da je prispevek iz naslova glob v državni proračun namesto 5,8 milijona evrov znašal le okoli 1,9 milijona evrov. Ali povedano drugače: "S tem smo državljanom Republike Slovenije omogočili, da so za domačo potrošnjo namenili skoraj štiri milijone evrov več denarja, ki bi se sicer stekel neposredno v proračun države," so sporočili iz SPS.

Državi bi se bolj izplačala uskladitev
V SPS opozarjajo, da te številke kažejo, da bi se vladi bolj splačalo izplačati policistom tretjo četrtino plačnih nesorazmerij. Za uskladitev bi namreč morala vlada za zaposlene v policiji nameniti okoli 5,1 milijona evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.