Slovenija
21 ogledov

V proračun štirje milijoni manj

Žurnal24 main
V mesecu dni, ko so policisti izrekali opozorila, namesto da bi pisali kazi, se je v državni proračun nakapljalo za štiri milijone evrov manj denarja.

Spomnimo, 15. oktobra je Sindikat policistov Slovenije (SPS) policistom izdal poziv, naj se v okviru zakonskih možnosti namesto za pisanje glob odločajo za izrekanje opozoril in opominov.

Glede na podatke SPS je bilo v mesecu dni tako izrečenih za okoli dve tretjini manj glob kot v enakem času lani, oziroma kolikor znaša mesečno povprečje.

S plačilom glob, ki nam jih napišejo policisti, državljani v proračun prispevamo okoli 70 milijonov evrov letno.

V številkah ...
… pa to pomeni, da je prispevek iz naslova glob v državni proračun namesto 5,8 milijona evrov znašal le okoli 1,9 milijona evrov. Ali povedano drugače: "S tem smo državljanom Republike Slovenije omogočili, da so za domačo potrošnjo namenili skoraj štiri milijone evrov več denarja, ki bi se sicer stekel neposredno v proračun države," so sporočili iz SPS.

Državi bi se bolj izplačala uskladitev
V SPS opozarjajo, da te številke kažejo, da bi se vladi bolj splačalo izplačati policistom tretjo četrtino plačnih nesorazmerij. Za uskladitev bi namreč morala vlada za zaposlene v policiji nameniti okoli 5,1 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.