V prostorih policije sprožil naboj

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Policija je dogodek potrdila.
Oglej si celoten članek

Na Policijski upravi Murska Sobota je eden izmed kriminalistov pred dnevi v svoji pisarni iz službenega orožja izstrelil naboj, je poročal Večer.

Dogodek je potrdil Drago Menegalija, predstavnik slovenske policije za odnose z javnostmi. Policisti in kriminalisti so imeli strelske vaje na strelišču v Mačkovcih, ki se jih je udeležil tudi - po Večerovih informacijah - vodja enega od oddelkov sektorja kriminalistične policije na murskosoboški policiji.

Do dogodka, ko se je sprožila pištola, je prišlo pred strelskimi vajami. K sreči poškodovan ni bil nihče.

Kljub temu je, kot odgovarja Menegalija, lahko govoriti o dveh kršitvah; notranjih pravil glede ravnanja z orožjem, lahko pa se preiskuje tudi sum kaznivega dejanja. Kot je sporočila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica murskosoboške uprave, o dogodku odloča Specializirano državno tožilstvo, ki naj bi preiskovalo sum povzročitve splošne nevarnosti.

Kot dodaja Menegalija je to prvi tovrsten primer pri nas letos, lani je prišlo do enega. 

Slovenija Slovenski policisti bodo dobili električne paralizatorje

Predaja Nova pridobitev slovenske policije

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 16:20 3. November 2018.

    Policija je mafija,ki sluzi lopovskim elita in ustrahuje nas drugace mislece in postene.

  • 08:27 3. November 2018.

    V vojski je vsako drugo noč pokalo na stražarskih mestih -skoraj namerno, pomešano s strahom-pa niso nobenega haklal z državnim …

  • 06:54 3. November 2018.

    zapor

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.