Slovenija
5435 ogledov

V prostorih policije sprožil naboj

Shod policistov Saša Despot
Policija je dogodek potrdila.

Na Policijski upravi Murska Sobota je eden izmed kriminalistov pred dnevi v svoji pisarni iz službenega orožja izstrelil naboj, je poročal Večer.

Dogodek je potrdil Drago Menegalija, predstavnik slovenske policije za odnose z javnostmi. Policisti in kriminalisti so imeli strelske vaje na strelišču v Mačkovcih, ki se jih je udeležil tudi - po Večerovih informacijah - vodja enega od oddelkov sektorja kriminalistične policije na murskosoboški policiji.

Do dogodka, ko se je sprožila pištola, je prišlo pred strelskimi vajami. K sreči poškodovan ni bil nihče.

Kljub temu je, kot odgovarja Menegalija, lahko govoriti o dveh kršitvah; notranjih pravil glede ravnanja z orožjem, lahko pa se preiskuje tudi sum kaznivega dejanja. Kot je sporočila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica murskosoboške uprave, o dogodku odloča Specializirano državno tožilstvo, ki naj bi preiskovalo sum povzročitve splošne nevarnosti.

Kot dodaja Menegalija je to prvi tovrsten primer pri nas letos, lani je prišlo do enega. 

Novice: Novi šef NPU dvomi v delo prejšnje oblasti, zato je odredil tole - Policija Slovenija Slovenski policisti bodo dobili električne paralizatorje 21. novih policijskih terenskih vozil Predaja Slovenija Nova pridobitev slovenske policije

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • borut08 16:20 03.november 2018.

    Policija je mafija,ki sluzi lopovskim elita in ustrahuje nas drugace mislece in postene.

  • Žurnalček 08:27 03.november 2018.

    V vojski je vsako drugo noč pokalo na stražarskih mestih -skoraj namerno, pomešano s strahom-pa niso nobenega haklal z državnim tožilstvom, čeprav so metki leteli izven vojaških objektov. Plačevali so samo 3 kratnik cene naboja! Če pa računam celo JNA ...prikaži več je vsako noč sprožila po celi YU najmanj 50 strelskih incidentov, z pitaj boga koliko izstreljenimi naboji. Moj kamerad je bil mal strašljiv , pa je znotraj kasarne stražaril, sam je vseeno, ko mu je prišel pes za hrbet sprožil rafal od 13 met. in

  • sebastjan95 06:54 03.november 2018.

    zapor