V šestih letih za mostove 38 milijonov

Foto: Anže Petkovšek Karlovški most Foto: Anže Petkovšek Mesarski most Foto: Boštjan Tacol Fabianijev most Foto: Saša Despot Hradeckega most Foto: Anže Petkovšek Hladnikova brv na Špici Foto: Saša Despot Most čez Gradaščico Foto: Boštjan Tacoll Materinski most Foto: Nik Rovan Žitni most
Zoran Janković. Za gradnjo ali obnovo polovice mostov je izbral Gradis Uroša Ogrina, ki je gradil tudi Stožice.
Oglej si celoten članek

Od leta 2007 so v Mestni občini Ljubljana (MOL) zgradili in obnovili devet mostov in brvi, kar je stalo kar 38 milijonov evrov; več kot polovico tega denarja so porabili za izgradnjo Fabianijevega mostu, s katerim so sklenili notranji cestni obroč.

Zdaj sanirajo brv čez Gruberjeve prekop in gradijo nov nadhod čez železniško progo; izvajalec del je podjetje Saning, ki bo za to dobilo slab milijon evrov. Večino poslov pri gradnji mostov je sicer dobil Gradis skupina G Uroša Ogrina, ki je tudi direktor Grepa (Fabianijev, Materinski, Mesarski in Hradeckega most).

Načrtujejo še štiri

Na MOL hkrati že načrtujejo obnovo mostu med Krakovskim nabrežjem in Trnovskim pristanom čez Gradaščico ter obnovo Črnuškega mostu čez Savo.

Prav tako načrtujejo, da bodo začasno brv, ki so jo uporabljali med gradnjo novega Materinskega mostu, prestavili na novo lokacijo, in sicer ob izteku Potočnikove ulice za dostop do bolnišničnega območja, ter izvedbo nove Ribje brvi, ki bo nadomestila dozdajšnjo. Ta bo predvidoma stala okoli 600 tisoč evrov, čeprav na občini pravijo, da je še prezgodaj, da bi ocenili stroške in rok izvedbe za vse omenjene projekte.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 09:40 13. September 2013.

    kot da se gre samo za mostove??? Kje pa so provizije za sklenjen posel??? Kje je ta denar???Kdo ga dobi??? …

  • 09:37 13. September 2013.

    da bi vprašali SOVO ...našo obveščevalno službo,bi se vsi držali za glavo,kake provizije se delijo v gradbeništvu ljudem ,ki nimajo …

  • 10:07 13. Maj 2013.

    Samo to da imate v Ljubljani sredi poletja drsališče pa tudi nisem vedel. Bi ga mar preselili v stožice, tam …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.