Slovenija
105 ogledov

V šestih letih za mostove 38 milijonov

slovenija 20.09.2011 prenovljen Mrtvaski most, Ob Ljubljanici, Ljubljana, foto:
1/8
Boštjan Tacol
Zoran Janković. Za gradnjo ali obnovo polovice mostov je izbral Gradis Uroša Ogrina, ki je gradil tudi Stožice.

Od leta 2007 so v Mestni občini Ljubljana (MOL) zgradili in obnovili devet mostov in brvi, kar je stalo kar 38 milijonov evrov; več kot polovico tega denarja so porabili za izgradnjo Fabianijevega mostu, s katerim so sklenili notranji cestni obroč.

Zdaj sanirajo brv čez Gruberjeve prekop in gradijo nov nadhod čez železniško progo; izvajalec del je podjetje Saning, ki bo za to dobilo slab milijon evrov. Večino poslov pri gradnji mostov je sicer dobil Gradis skupina G Uroša Ogrina, ki je tudi direktor Grepa (Fabianijev, Materinski, Mesarski in Hradeckega most).

Načrtujejo še štiri

Na MOL hkrati že načrtujejo obnovo mostu med Krakovskim nabrežjem in Trnovskim pristanom čez Gradaščico ter obnovo Črnuškega mostu čez Savo.

Prav tako načrtujejo, da bodo začasno brv, ki so jo uporabljali med gradnjo novega Materinskega mostu, prestavili na novo lokacijo, in sicer ob izteku Potočnikove ulice za dostop do bolnišničnega območja, ter izvedbo nove Ribje brvi, ki bo nadomestila dozdajšnjo. Ta bo predvidoma stala okoli 600 tisoč evrov, čeprav na občini pravijo, da je še prezgodaj, da bi ocenili stroške in rok izvedbe za vse omenjene projekte.

Komentarjev 14
  • privat 09:40 13.september 2013.

    kot da se gre samo za mostove??? Kje pa so provizije za sklenjen posel??? Kje je ta denar???Kdo ga dobi??? Kdo ga sploh upa ponuditi v času take krize ,ko celo malim mesečnim otrokom trgajo otroške dodatke za vzdrževanje teh ...prikaži več občin ,teh politikov????

  • privat 09:37 13.september 2013.

    da bi vprašali SOVO ...našo obveščevalno službo,bi se vsi držali za glavo,kake provizije se delijo v gradbeništvu ljudem ,ki nimajo nič stem...?? so samo visoki politiki ali občinarji??Naša policija pa nima časa usmerja promet...Verjetno je bolj pomembno da gostinec prijavi ...prikaži več račun za kavico ,kakor miljoni evrov ,ki padajo politikom ali stricem iz ozadja v žep! Bistvo je da mali ljudje čutijo neprekinjen teror oblastnikov...ne bo penzije,ni zdravstva,niste privezani -plačajte(delo policistov)..provizije pa so nedotaklive in to vam jamči država in tihi partnerji!!!

  • zdrej 10:07 13.maj 2013.

    Samo to da imate v Ljubljani sredi poletja drsališče pa tudi nisem vedel. Bi ga mar preselili v stožice, tam pa novi asfalt potegnili :-)