V Siriji se dogaja masaker

Foto: EPA
Foto: EPA
Glavna sirska koalicija je zahtevala sklic nujne seje Varnostnega sveta ZN in Arabske lige zaradi krepitve nasilja na severozahodu države. V masakru ubiti vojaki in civilisti.
Oglej si celoten članek

Sirski nacionalni svet, ki ima sedež izven Sirije, poroča, da je bilo v provinci Idlib v ponedeljek ubitih 250 vojakov in civilistov. Skupina za človekove pravice je obtožila sirske oblasti izvajanja masakra v provinci Idlib.

Sirski državni svet, krovna organizacija, ki jo zastopajo nasprotniki vlade sirskega predsednika Bašarja al Asada, je Arabsko ligo in Varnostni svet ZN pozval, naj obsodita in ustavita pokole.

V ponedeljek poročali o žrtvah

Organizacija je sicer že v ponedeljek sporočila, da je vojska v provinci Idlib ubila med 60 in 70 dezerterjev, ki so blizu omenjene vasi želeli zapustiti svoje položaje. Spopadi med vojsko in dezerterji so se sicer v preteklih tednih po državi okrepili.

S severozahoda Sirije pa poročajo tudi o civilnih žrtvah. Sirska vojska je obkolila in obstreljevala vas Kafrueid, pri čemer je bilo po navedbah sirskega observatorija ubitih najmanj 23 ljudi, več kot 50 pa ranjenih.

Ker novinarji ne morejo prosto poročati, je podrobnosti o žrtvah težko preveriti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.