Slovenija
13 ogledov

V Siriji se dogaja masaker

Sirija napad veleposlaništva EPA
Glavna sirska koalicija je zahtevala sklic nujne seje Varnostnega sveta ZN in Arabske lige zaradi krepitve nasilja na severozahodu države. V masakru ubiti vojaki in civilisti.

Sirski nacionalni svet, ki ima sedež izven Sirije, poroča, da je bilo v provinci Idlib v ponedeljek ubitih 250 vojakov in civilistov. Skupina za človekove pravice je obtožila sirske oblasti izvajanja masakra v provinci Idlib.

Sirski državni svet, krovna organizacija, ki jo zastopajo nasprotniki vlade sirskega predsednika Bašarja al Asada, je Arabsko ligo in Varnostni svet ZN pozval, naj obsodita in ustavita pokole.

V ponedeljek poročali o žrtvah

Organizacija je sicer že v ponedeljek sporočila, da je vojska v provinci Idlib ubila med 60 in 70 dezerterjev, ki so blizu omenjene vasi želeli zapustiti svoje položaje. Spopadi med vojsko in dezerterji so se sicer v preteklih tednih po državi okrepili.

S severozahoda Sirije pa poročajo tudi o civilnih žrtvah. Sirska vojska je obkolila in obstreljevala vas Kafrueid, pri čemer je bilo po navedbah sirskega observatorija ubitih najmanj 23 ljudi, več kot 50 pa ranjenih.

Ker novinarji ne morejo prosto poročati, je podrobnosti o žrtvah težko preveriti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.