V Sloveniji 20 moških naselij

Foto: Žurnal24 Povprečno slovensko naselje je imelo skoraj 340 prebivalcev. (Foto: Anže Petkovš
Ste vedeli, da imamo v Sloveniji naselja, kjer živijo le moški ali pa le ženske? Moških naselij je 20, ženskih pa 13.
Oglej si celoten članek

V začetku leta smo prebivalci Slovenije živeli v 5.970 naseljih, 59 pa jih je bilo brez prebivalcev. Povprečno slovensko naselje ima skoraj 340 prebivalcev, čemur sta se najbolj približali naselji Šutna v občini Kranj ter Lukovica pri Domžalah v občini Lukovica.

Dve naselji (Pristava v Sežani in Hrib pri Koprivniku v Kočevju) izmed tistih, ki so bila sredi lanskega leta brez prebivalcev, sta letos znova naseljeni.

20 moških, 13 ženskih naselij
V začetku leta je bilo v Sloveniji 20 naselij, v katerih so živeli le moški, in 13 naselij s samimi ženskami. V 14 naseljih so moški predstavljali več kot tri četrtine vseh prebivalcev. Največji med njimi sta bili naselji Slovenska vas v občini Šentrupert ter Gorenja Nemška vas v občini Trebnje.

Naselja, v katerih je bilo žensk za več kot tri četrtine, so tri, v 65 naseljih pa je razmerje med spoloma povsem enako kot na ravni Slovenije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.