Slovenija
25 ogledov

V Sloveniji 20 moških naselij

Povprečno slovensko naselje je imelo skoraj 340 prebivalcev. (Foto: Anže Petkovš Žurnal24 main
Ste vedeli, da imamo v Sloveniji naselja, kjer živijo le moški ali pa le ženske? Moških naselij je 20, ženskih pa 13.

V začetku leta smo prebivalci Slovenije živeli v 5.970 naseljih, 59 pa jih je bilo brez prebivalcev. Povprečno slovensko naselje ima skoraj 340 prebivalcev, čemur sta se najbolj približali naselji Šutna v občini Kranj ter Lukovica pri Domžalah v občini Lukovica.

Dve naselji (Pristava v Sežani in Hrib pri Koprivniku v Kočevju) izmed tistih, ki so bila sredi lanskega leta brez prebivalcev, sta letos znova naseljeni.

20 moških, 13 ženskih naselij
V začetku leta je bilo v Sloveniji 20 naselij, v katerih so živeli le moški, in 13 naselij s samimi ženskami. V 14 naseljih so moški predstavljali več kot tri četrtine vseh prebivalcev. Največji med njimi sta bili naselji Slovenska vas v občini Šentrupert ter Gorenja Nemška vas v občini Trebnje.

Naselja, v katerih je bilo žensk za več kot tri četrtine, so tri, v 65 naseljih pa je razmerje med spoloma povsem enako kot na ravni Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.