V Sloveniji nova tovarna televizijskih aparatov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Hisense Gorenje bo v Velenju januarja v okviru nove družbe Hisense Europe Electronic zagnal proizvodnjo televizijskih aparatov.
Oglej si celoten članek

V prvi fazi bodo v Velenju zaposlili 330 proizvodnih delavcev, upoštevajoč tudi strokovni kader pa bodo do januarja v novi tovarni odprli okrog 400 delovnih mest.

V novi tovarni televizorjev bodo možnost zaposlitve najprej ponudili sodelavcem iz proizvodnih tovarn v Gorenju, imeli bodo torej možnost, da se prezaposlijo v novo tovarno. Prezaposlitve v Hisense Europe Electronic bodo v Gorenju nadomeščali z novimi zaposlitvami, so danes sporočili iz Hisense Gorenja.

Poleg proizvodnih delavcev bodo tudi del strokovnega kadra iskali v podjetjih skupine Hisense Europe, bodo pa v obeh primerih priložnost za zaposlitev prav tako dobili tudi drugi, zunanji kandidati. Novo zaposleni delavci v proizvodnji bodo v tovarni televizijskih aparatov z usposabljanjem začeli 15. decembra.

Dva milijona aparatov letno 

Tovarno vzpostavljajo v nekdanji proizvodni hali HZPA znotraj proizvodnega območja Gorenja, naložba v tehnološko opremo pa bo vredna sedem milijonov evrov.

V prvi fazi bodo na štirih proizvodnih linijah izdelali dva milijona televizijskih aparatov letno, nato načrtujejo, da bodo zmogljivost in število linij v naslednjih fazah do leta 2023 povečevali skladno z zahtevami trga do skoraj štirih milijonov aparatov letno.

V Hisense Gorenju so prepričani, da bo vzpostavitev proizvodnje televizijskih aparatov Hisense prispevala ne le k zmanjšanju lokalne brezposelnosti, temveč tudi h krepitvi inovativnosti, širitvi proizvodnih aktivnosti, trajnostnemu razvoju ter večji konkurenčnosti in internacionalizaciji.

Slovenija Kljub prejeti državni pomoči bodo odpustili 700 delavcev

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 13:23 15. Oktober 2020.

    Če bodo poceni, jih bo narod kupoval. Naprimer Poljska Manta 32 col in to SMART jo dobiš že za 150€.

  • 12:43 15. Oktober 2020.

    verjetno bodo še s katodno cevjo..k pred leti🤣😂🤣😂🤣

  • 11:36 15. Oktober 2020.

    sanja svinja kukuruz hanzi tv ji

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.