Slovenija
3349 ogledov

V Sloveniji nova tovarna televizijskih aparatov

tv sprejemnik Žurnal24 main
Hisense Gorenje bo v Velenju januarja v okviru nove družbe Hisense Europe Electronic zagnal proizvodnjo televizijskih aparatov.

V prvi fazi bodo v Velenju zaposlili 330 proizvodnih delavcev, upoštevajoč tudi strokovni kader pa bodo do januarja v novi tovarni odprli okrog 400 delovnih mest.

V novi tovarni televizorjev bodo možnost zaposlitve najprej ponudili sodelavcem iz proizvodnih tovarn v Gorenju, imeli bodo torej možnost, da se prezaposlijo v novo tovarno. Prezaposlitve v Hisense Europe Electronic bodo v Gorenju nadomeščali z novimi zaposlitvami, so danes sporočili iz Hisense Gorenja.

Poleg proizvodnih delavcev bodo tudi del strokovnega kadra iskali v podjetjih skupine Hisense Europe, bodo pa v obeh primerih priložnost za zaposlitev prav tako dobili tudi drugi, zunanji kandidati. Novo zaposleni delavci v proizvodnji bodo v tovarni televizijskih aparatov z usposabljanjem začeli 15. decembra.

Dva milijona aparatov letno 

Tovarno vzpostavljajo v nekdanji proizvodni hali HZPA znotraj proizvodnega območja Gorenja, naložba v tehnološko opremo pa bo vredna sedem milijonov evrov.

V prvi fazi bodo na štirih proizvodnih linijah izdelali dva milijona televizijskih aparatov letno, nato načrtujejo, da bodo zmogljivost in število linij v naslednjih fazah do leta 2023 povečevali skladno z zahtevami trga do skoraj štirih milijonov aparatov letno.

V Hisense Gorenju so prepričani, da bo vzpostavitev proizvodnje televizijskih aparatov Hisense prispevala ne le k zmanjšanju lokalne brezposelnosti, temveč tudi h krepitvi inovativnosti, širitvi proizvodnih aktivnosti, trajnostnemu razvoju ter večji konkurenčnosti in internacionalizaciji.

Tovarna Gorenje Slovenija Kljub prejeti državni pomoči bodo odpustili 700 delavcev

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar olor
    olor 13:23 15.oktober 2020.

    Če bodo poceni, jih bo narod kupoval. Naprimer Poljska Manta 32 col in to SMART jo dobiš že za 150€.

  • gregor51 12:43 15.oktober 2020.

    verjetno bodo še s katodno cevjo..k pred leti🤣😂🤣😂🤣

  • marjeta698 11:36 15.oktober 2020.

    sanja svinja kukuruz hanzi tv ji