V soboto rekord glede nočitev

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
Pretekli konec tedna je bil za slovenske turistične delavce zelo uspešen. Zaradi lepega vremena se je občutno povečalo število nočitev v kampih, v soboto pa so na Obali zabeležili največ nočitev v letošnji turistični sezoni.
Oglej si celoten članek

"Minuli konec tedna smo tako dosegli rekord letošnje turistične sezone, saj smo s sobote na nedeljo (13.–14. avgust) zabeležili največ nočitev do zdaj 8.877 nočitev v vseh namestitvenih kapacitetah oziroma 6503 hotelske nočitve. Letošnja dobra sezona se torej nadaljuje. Spomnimo se, da smo v prvih sedmih mesecih leta 2011 v hotelih občine Piran zabeležili za 13 odstotkov več nočitev kot v enakem obdobju leta 2010," so sporočili iz Turističnega združenja Portorož.

V hoteli občine Piran so tako od petka 12. avgusta do prazničnega ponedeljka 15. avgusta zabeležili 18.975 nočitev oziroma za sedem odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Med gosti so prevladovali tujci (predvsem Italijani in nemško govoreči turisti), ki so ustvarili 80 odstotkov nočitev.

Lepo vreme je vplivalo tudi na število nočitev v kampih. Predvsem na račun slovenskih gostov je bilo nočitev za dve tretjini več kot leta 2010. V omenjenem obdobju je bilo v kampih v občini Piran ustvarjenih 4.876 nočitev.

Turistični delavci na Obali so tako v podaljšanem koncu tedna skupaj zabeležili 25.626 nočitev oziroma 15 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. "Opaziti je 39 odstotkov več nočitev domačih gostov, medtem ko je tujih za 7 odstotkov več kot lani," so zapisali v združenju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.