Slovenija
15 ogledov

V soboto rekord glede nočitev

Sončenje ob obali Barbara Milavec
Pretekli konec tedna je bil za slovenske turistične delavce zelo uspešen. Zaradi lepega vremena se je občutno povečalo število nočitev v kampih, v soboto pa so na Obali zabeležili največ nočitev v letošnji turistični sezoni.

"Minuli konec tedna smo tako dosegli rekord letošnje turistične sezone, saj smo s sobote na nedeljo (13.–14. avgust) zabeležili največ nočitev do zdaj 8.877 nočitev v vseh namestitvenih kapacitetah oziroma 6503 hotelske nočitve. Letošnja dobra sezona se torej nadaljuje. Spomnimo se, da smo v prvih sedmih mesecih leta 2011 v hotelih občine Piran zabeležili za 13 odstotkov več nočitev kot v enakem obdobju leta 2010," so sporočili iz Turističnega združenja Portorož.

V hoteli občine Piran so tako od petka 12. avgusta do prazničnega ponedeljka 15. avgusta zabeležili 18.975 nočitev oziroma za sedem odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Med gosti so prevladovali tujci (predvsem Italijani in nemško govoreči turisti), ki so ustvarili 80 odstotkov nočitev.

Lepo vreme je vplivalo tudi na število nočitev v kampih. Predvsem na račun slovenskih gostov je bilo nočitev za dve tretjini več kot leta 2010. V omenjenem obdobju je bilo v kampih v občini Piran ustvarjenih 4.876 nočitev.

Turistični delavci na Obali so tako v podaljšanem koncu tedna skupaj zabeležili 25.626 nočitev oziroma 15 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. "Opaziti je 39 odstotkov več nočitev domačih gostov, medtem ko je tujih za 7 odstotkov več kot lani," so zapisali v združenju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.