V šoli 11 zaposlenih in devet učencev okuženih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Podružnično osnovno šolo in vrtec zaprli.
Oglej si celoten članek

Občina Braslovče je na svoji spleti strani objavila obvestilo, da so do danes do 12. ure potrdili 20 okužb z novim koronavirusom; pozitivnih je 11 zaposlenih in devet učencev. Podružnična osnovna šola trnava in vrtec trnava ostajata zaprta, v karanteni so še trije oddelki braslovške osnovne šole. 

"To so podatki, s katerimi razpolagamo, se pa razlikujejo od podatkov, ki jih objavlja NIJZ, saj mi vodimo evidenco okuženih oseb v Zavodu OŠ Braslovče, NIJZ pa glede na stalno prebivališče," so pojasnili na občini. 

Obveščanje oseb, katerim je bila odrejena karantena

Občina je na svoji spletni strani opozorila še, da vsakega, ki mu bo odrejena karantena, pokliče delavec NIJZ in ga o tem obvesti. V primeru da gre za otroka, NIJZ kontaktira starša oz. zakonitega zastopnika. 

Poleg tega na kontaktni elektronski občani prejmejo pisna navodila skupaj s kontaktno številko, kamor se lahko oseba v karanteni obrne po pomoč, če potrebuje dodatna navodila. "Dileme ali nekdo je v karanteni ali ne so tako odveč. Nikamor vam ni potrebno klicati in preverjati ali ste bili vi ali vaš otrok mogoče poslani v karanteno," še opozarjajo na občini.

Nepredvidljivo Rdeča cona v domu za starejše. Okužbe naraščajo.

Obvestilo glede psihološke podpore

V občini Braslovče pri tem opažajo, da situacija že sproža osebne stiske. Objavili so kontaktno številko, na katero lahko pokličejo ljudje, če čutijo strah, jezo, občutek nemoči in podobno. Klic je anonimen in brezplačen. 

Podrobnejše informacije na spletni strani občine Braslovče.

Raziskovalci "Grozna situacija nas združuje, ne samo znotraj Slovenije"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 00:44 11. September 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu >>> www.Sextis.fun

  • 21:55 10. September 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.