Slovenija
10315 ogledov

V šoli 11 zaposlenih in devet učencev okuženih

Šola učenci covid virus razdalja ukrepi Profimedia
Podružnično osnovno šolo in vrtec zaprli.

Občina Braslovče je na svoji spleti strani objavila obvestilo, da so do danes do 12. ure potrdili 20 okužb z novim koronavirusom; pozitivnih je 11 zaposlenih in devet učencev. Podružnična osnovna šola trnava in vrtec trnava ostajata zaprta, v karanteni so še trije oddelki braslovške osnovne šole. 

"To so podatki, s katerimi razpolagamo, se pa razlikujejo od podatkov, ki jih objavlja NIJZ, saj mi vodimo evidenco okuženih oseb v Zavodu OŠ Braslovče, NIJZ pa glede na stalno prebivališče," so pojasnili na občini. 

Obveščanje oseb, katerim je bila odrejena karantena

Občina je na svoji spletni strani opozorila še, da vsakega, ki mu bo odrejena karantena, pokliče delavec NIJZ in ga o tem obvesti. V primeru da gre za otroka, NIJZ kontaktira starša oz. zakonitega zastopnika. 

Poleg tega na kontaktni elektronski občani prejmejo pisna navodila skupaj s kontaktno številko, kamor se lahko oseba v karanteni obrne po pomoč, če potrebuje dodatna navodila. "Dileme ali nekdo je v karanteni ali ne so tako odveč. Nikamor vam ni potrebno klicati in preverjati ali ste bili vi ali vaš otrok mogoče poslani v karanteno," še opozarjajo na občini.

Dom Danice Vogrinec Mb Nepredvidljivo Slovenija Rdeča cona v domu za starejše. Okužbe naraščajo.

Obvestilo glede psihološke podpore

V občini Braslovče pri tem opažajo, da situacija že sproža osebne stiske. Objavili so kontaktno številko, na katero lahko pokličejo ljudje, če čutijo strah, jezo, občutek nemoči in podobno. Klic je anonimen in brezplačen. 

Podrobnejše informacije na spletni strani občine Braslovče.

Covid-19 Raziskovalci Zdravje "Grozna situacija nas združuje, ne samo znotraj Slovenije"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Snelmenella
    Snelmenella 00:44 11.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu >>> www.Sextis.fun

  • payapov896 21:55 10.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com