V šolstvu postajajo razmere vse zahtevnejše

Foto: Epa
Foto: Epa
Z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport sporočajo, da podatki kažejo, da razmere tudi v šolstvu postajajo zahtevnejše.
Oglej si celoten članek

Da so razmere vse zahtevnejše, je razvidno iz podatkov, zbranih v interni aplikaciji, kamor ravnateljice in ravnatelji vrtcev, osnovnih in srednjih šol vpisujejo podatke o potrjenih primerih okužbe z virusom covid-19, so sporočili s šolskega ministrstva. 

"Število vseh okuženih v vrtcih so trije, v osnovnih šolah 62, v srednjih 68, v karanteni pa je 48 vrtčevskih otrok, 499 učenk in učencev ter 132 dijakinj in dijakov. Med zaposlenimi jih je v vrtcih okuženih 26, v osnovnih šolah 78, v srednjih pa 15. V karanteni je 29 zaposlenih v predšolski vzgoji, 139 v osnovnem šolstvu in 18 v srednjem," kažejo podatki iz aplikacije.

"V karanteni je 11 oddelkov predšolskih otrok s skupaj 200 otroki, 55 oddelkov osnovnih šol s skupno 1.100 učenkami in učenci ter 41 oddelkov srednjih šol s skupaj 1.040 dijakinjami in dijaki. Na današnji dan je skupaj okuženih 0,06 odstotka vseh otrok, učencev, dijakov in zaposlenih v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, v karanteni pa jih je 0,81 odstotka," so še dodali.

Porast okuženih je viden predvsem med dijakinjami in dijaki v srednjih šolah ter med zaposlenimi v osnovnem šolstvu. Ministrstvo vse še enkrat poziva k upoštevanju priporočil NIJZ.

Nekatere šole so zaradi slabšanja epidemiološke slike že začele preverjati, kakšne možnosti za primer izobraževanja na daljavo imajo učenci doma. Spomnimo, v pomladanskem obdobju, ko so se vsi učenci in dijaki šolali na daljavo, je prihajalo do težav, ker niso vsi imeli na voljo vse potrebne opreme za takšen način dela.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:19 9. Oktober 2020.

    V osnovni šoli je okuženih več učiteljev kot učencev. To pove vse, da so problem učitelji in ne učenci.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.