Slovenija
3267 ogledov

V šolstvu postajajo razmere vse zahtevnejše

Šola in covid Epa
Z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport sporočajo, da podatki kažejo, da razmere tudi v šolstvu postajajo zahtevnejše.

Da so razmere vse zahtevnejše, je razvidno iz podatkov, zbranih v interni aplikaciji, kamor ravnateljice in ravnatelji vrtcev, osnovnih in srednjih šol vpisujejo podatke o potrjenih primerih okužbe z virusom covid-19, so sporočili s šolskega ministrstva. 

"Število vseh okuženih v vrtcih so trije, v osnovnih šolah 62, v srednjih 68, v karanteni pa je 48 vrtčevskih otrok, 499 učenk in učencev ter 132 dijakinj in dijakov. Med zaposlenimi jih je v vrtcih okuženih 26, v osnovnih šolah 78, v srednjih pa 15. V karanteni je 29 zaposlenih v predšolski vzgoji, 139 v osnovnem šolstvu in 18 v srednjem," kažejo podatki iz aplikacije.

"V karanteni je 11 oddelkov predšolskih otrok s skupaj 200 otroki, 55 oddelkov osnovnih šol s skupno 1.100 učenkami in učenci ter 41 oddelkov srednjih šol s skupaj 1.040 dijakinjami in dijaki. Na današnji dan je skupaj okuženih 0,06 odstotka vseh otrok, učencev, dijakov in zaposlenih v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, v karanteni pa jih je 0,81 odstotka," so še dodali.

Porast okuženih je viden predvsem med dijakinjami in dijaki v srednjih šolah ter med zaposlenimi v osnovnem šolstvu. Ministrstvo vse še enkrat poziva k upoštevanju priporočil NIJZ.

Nekatere šole so zaradi slabšanja epidemiološke slike že začele preverjati, kakšne možnosti za primer izobraževanja na daljavo imajo učenci doma. Spomnimo, v pomladanskem obdobju, ko so se vsi učenci in dijaki šolali na daljavo, je prihajalo do težav, ker niso vsi imeli na voljo vse potrebne opreme za takšen način dela.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Skipi 19:19 09.oktober 2020.

    V osnovni šoli je okuženih več učiteljev kot učencev. To pove vse, da so problem učitelji in ne učenci.