"V središču afere Hypo pri nas Vegrad"

Foto: Žurnal24 Za Hypove afere v Sloveniji naj bi bile krive povezave z Vegradom. (Foto: Nik Ro
V središču preiskav avstrijskih organov v Sloveniji v zvezi s poslovanjem bank iz skupine Hypo Alpe Adria so posli z Vegradom. Gre za gradnjo hotelsko-apartmajskega naselja Rezidencija Skiper pri Savudriji.
Oglej si celoten članek

Hypo Alpe Adria naj bi velenjski Vegrad izkoristil kot parkirišče za projekt hotelsko-apartmajskega naselja Skiper pri Savudriji. To je v intervjuju za Večer med drugim povedal avstrijski preiskovalni novinar Richard Schneider.

S tem naj bi svoje bilance očistili za okoli 240 milijonov evrov, kolikor je bil z obrestmi vreden projekt Skiper.

Hypo banka naj bi po njegovih besedah tudi financirala Vegradov nakup podjetja Rezidencija Skiper, ki je bilo vlagatelj v projekt, pri čemer pa naj denar sploh ne bi zamenjal lastnika, le vpisi v bilancah so se ustrezno spremenili.

Poleg 240 milijonov v zvezi s projektom Skiper naj bi bil Vegrad pri slovenski banki iz Hypo skupine zadolžen za sto milijonov evrov.

Direktor Hypa solastnik Vegrada?
Schneider je še povedal, da je bivši hrvaški general in osumljenec v avstrijski preiskavi v aferi Hypo Vladimir Zagorec, ki prestaja zaporno kazen, pri hrvaški Hypo banki za najmanj 140 milijonov evrov, hrvaška Hypo Alpe Adria Bank pa je financirala tudi druge nepremičninske projekte na Jadranu, kot sta Punta Skala in Borik.

Na vprašanje, zakaj je imel Hypo tako tesne vezi z Vegradom, je Schneider odgovoril, da naj bi bil dolgoletni predsednik uprave slovenske banke iz skupine Božo Špan solastnik velenjskega gradbinca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.