V Stožice se stekajo novi milijoni

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Banke Grepu odobrile zadnji del sicer že počrpanega kredita kljub neizpolnjevanju pogojev kreditne pogodbe. Finančne injekcije Grep pričakuje tudi od MOL.
Oglej si celoten članek

Konzorcij bank z NLB na čelu je družbi Grep odobril še zadnjih 15 milijonov evrov lani dogovorjenega 115-milijonskega kredita za dokončanje nakupovalnega središča v Stožicah, piše današnji Dnevnik. Družba naj bi kredit v celoti že počrpala, čeprav ni izpolnila vseh pogojev kreditne pogodbe, med drugim tudi zahteve po dodatnem lastnem kapitalu za projekt.

Grep si obeta novih sredstev

Grep, sicer v lasti Gradisa G in Energoplana, si obeta tudi več občinskih sredstev za dodatno naročena dela in podražitev gradnje športnih objektov Športnega parka Stožice. Po lanski, skoraj 20-milijonski injekciji Mestne občine Ljubljana (MOL), naj bi v kratkem občina Grepu nakazala novih 16 milijonov, prihodnje leto pa še dobrih 10 milijonov evrov. Ta znesek ni dokončen in bo znan ob dokončanju vseh del.

MOL bo plačala tudi SCT-jev del

Občina je pri pokritju dodatnih del in dražji gradnji računala tudi na sredstva Darsa (skoraj dva milijona evrov), Fundacije za šport (440 tisoč evrov) in SCT (dobri štirje milijoni). Vsaj na zadnja lahko pozabi, saj je šla družba v stečaj, terjatev pa je bila že v postopku prisilne poravnave prerekana in nepriznana. Milijone za sanacijo zemljišča bo tako morala Grepu namesto propadlega gradbinca plačati kar mestna občina, še navajajo v časniku.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.