Slovenija
1 ogledov

V Stožice se stekajo novi milijoni

Grep ima za zunanjo ureditev na voljo še šest mesecev. Potem bo komisija opravil Žurnal24 main
Banke Grepu odobrile zadnji del sicer že počrpanega kredita kljub neizpolnjevanju pogojev kreditne pogodbe. Finančne injekcije Grep pričakuje tudi od MOL.

Konzorcij bank z NLB na čelu je družbi Grep odobril še zadnjih 15 milijonov evrov lani dogovorjenega 115-milijonskega kredita za dokončanje nakupovalnega središča v Stožicah, piše današnji Dnevnik. Družba naj bi kredit v celoti že počrpala, čeprav ni izpolnila vseh pogojev kreditne pogodbe, med drugim tudi zahteve po dodatnem lastnem kapitalu za projekt.

Grep si obeta novih sredstev

Grep, sicer v lasti Gradisa G in Energoplana, si obeta tudi več občinskih sredstev za dodatno naročena dela in podražitev gradnje športnih objektov Športnega parka Stožice. Po lanski, skoraj 20-milijonski injekciji Mestne občine Ljubljana (MOL), naj bi v kratkem občina Grepu nakazala novih 16 milijonov, prihodnje leto pa še dobrih 10 milijonov evrov. Ta znesek ni dokončen in bo znan ob dokončanju vseh del.

MOL bo plačala tudi SCT-jev del

Občina je pri pokritju dodatnih del in dražji gradnji računala tudi na sredstva Darsa (skoraj dva milijona evrov), Fundacije za šport (440 tisoč evrov) in SCT (dobri štirje milijoni). Vsaj na zadnja lahko pozabi, saj je šla družba v stečaj, terjatev pa je bila že v postopku prisilne poravnave prerekana in nepriznana. Milijone za sanacijo zemljišča bo tako morala Grepu namesto propadlega gradbinca plačati kar mestna občina, še navajajo v časniku.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice