Slovenija
14 ogledov

Za ime v neposredna pogajanja

stožice Nik Rovan
Razpis. Pukšiča moti, da bi za ime v Stožicah plačala le državna podjetja.

“Po dveh javnih razpisih se bomo verjetno odločili za neposredna pogajanja,” nadaljnje korake pri iskanju imena za dvorano in stadion v Športnem parku Stožice napoveduje Roman Jakič, direktor javnega zavoda Šport Ljubljana.

Naslednji teden bodo znani rezultati drugega razpisa, na katerem je Petrol za ime dvorane ponudil milijon evrov (brez DDV) v petih letih, medtem ko je Jakič zahteval 2,5 milijona, Zavarovalnica Triglav pa je oddala le pismo o nameri.

Cena je previsoka

Jakičeva napoved verjetno pomeni, da se bodo pogajali le s Petrolom in Triglavom, saj je po besedah predsednika računskega sodišča Igorja Šoltesa na neposredna pogajanja brez predhodne objave mogoče povabiti le tiste, ki so oddali ponudbo na razpisu. “Če je le ena ponudba in če je še ta nepopolna, je smiselno razmisliti, ali so zahtevani pogoji ustrezni in ali je trg sploh primeren za tak predmet naročila,” opozarja Šoltes.

“Moralno sporno”

Poslanca SLS Franca Pukšiča je zmotilo, da sta se na razpis prijavili le podjetji, v katerih ima država pomemben lastniški delež. “Država kot največji lastnik lahko prepreči odločitve, ki so moralno sporne in zaradi katerih obstaja možnost oškodovanja delničarjev, državljanov,” meni Pukšič, ki od vlade zahteva pojasnilo o sodelovanju državnih podjetij pri projektih zasebnega značaja.

V Petrolu Pukšičevih očitkov niso komentirali in so dodali, da čakajo na odločitev razpisne komisije. V Triglavu pa odgovarjajo, da niso državno podjetje. “Smo javna delniška družba. Če se bomo odločili za sodelovanje pri projektu Stožice, bi sredstva namenili iz obstoječih marketinških sredstev, ki smo jih začrtali že lani,” pravijo in dodajajo, da gre pri športnih projektih tudi za družbeno odgovornost. To izpostavlja tudi Jakič: “Državna podjetja so se prijavila zato, ker so družbeno odgovorna, ker denar vračajo v javno infrastrukturo, kar športna je.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.