Slovenija
43 ogledov

Se bo iz Stožic videl Triglav?

Žurnal24 main
Ime stadiona. Zavarovalnica Triglav bi edina plačala za svoje ime na vhodu stadiona.
Kot Allianz Arena
Zgled
. Najslavnejši primer v Evropi je münchenski stadion Allianz Arena. Edini od večjih stadionov v Sloveniji, ki ima v imenu ime podjetja, pa je Arena Petrol v Celju. Koliko Petrol na leto za to nameni, nam niso želeli zaupati, ker je to poslovna skrivnost.

Ljubljanski župan Zoran Janković je napovedal, da se bo nogometni stadion v Stožicah imenoval po podjetju, podobno kot se celjski imenuje Arena Petrol. Med 15 velikimi podjetji, ki smo jih vprašali, je največ zanimanja za to pokazala Zavarovalnica Triglav.

O Božiču še diskusija
Socialni demokrati (SD) bodo predvidoma naslednji teden predstavili drug predlog, in sicer naj se stadion imenuje po dolgoletnem mestnem svetniku Petru Božiču.

Tega ne morem zanikati,” je včeraj informacijo komentirala predsednica ljubljanskega odbora SD Metka Tekavčič in dejala, naj počakamo do srede. Dodala je, da je stvar diskusije, ali bi po Božiču, ki je umrl julija lani, poimenovali cel športni park ali samo stadion. Janković je sicer že februarja izjavil, da se bo športni park v Stožicah verjetno imenoval Center park Ljubljana, napovedal pa je tudi, da bosta stadion in športna dvorana dobili ime po podjetju.

V Mercatorju še nič
Večina od 15 podjetij, največjih pokroviteljev športa, ki smo jih spraševali, nam je sporočila, da uradne ponudbe o pokroviteljstvu stadiona še niso prejeli. So pa samo na Triglavu dejali, da bodo o njej – če jo bodo dobili – zagotovo razmislili. Iz Mercatorja, Petrola in DZS so nam sporočili, da se o tem niso z nikomer pogovarjali. M

obitela, Simobila, Gorenja, UniCredita, KD Groupa in Holdinga Slovenskih elektrarn takšno sodelovanje ne zanima, medtem ko z NLB, Telekoma, Leka, ACH in GEN energije na naša vprašanja niso odgovorili.

Številke še skrivnost
Koliko bo Janković zahteval za ime, nam ni želel razkriti, češ da bomo vse izvedeli ob pravem času. “Realna vrednost je od 200 tisoč do 500 tisoč evrov. V Kopru na primer 200 tisoč ali 250 tisoč, v Ljubljani pa okoli pol milijona evrov,” je ocenil predsednik združenja prvoligašev in direktor Javnega zavoda za šport Mestne občine Koper Branko Florjanič.

Če bi Janković dobil pol milijona, bi s tem denarjem pokril petino stroškov na leto, ki jih bo Zavod Tivoli imel z upravljanjem in vzdrževanjem športnih objektov v Stožicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.