Slovenija
28 ogledov

Ni Svetelška, ni imena

Jakič dogovora s Petrolom ni želel komentirati, Petrol pa včeraj na naša vprašan Žurnal24 main
Stožice. Neuradno: dogovor s Petrolom o imenu je padel v vodo, ko je Svetelšek odšel.

Nobeno podjetje ni oddalo ponudbe za poimenovanje dvorane in stadiona v Stožicah, čeprav je bilo po naših neuradnih informacijah že vse dogovorjeno s Petrolom. Posel naj bi padel v vodo, ko je moral Aleksander Svetelšek zaradi domnevno spornih poslov z SCT in odvetnikom Dušanom Korošcem odstopiti z mesta predsednika uprave. Neuradno smo še izvedeli, da javnega razpisa za poimenovanje dvorane in stadiona sploh ne bi bilo, če se ne bi z nekom že dogovorili.

Kmalu nov razpis
Ime. Nov razpis za poimenovanje Stožic bodo objavili po novem krogu neformalnih pogovorov z največjimi slovenski podjetji. Na vprašanje, kdaj bo to, je Jakič odgovoril le, da želijo to storiti čim prej. Pri pogovorih je svojo pomoč ponudil tudi Janković, ki pravi: “Vedno bom na razpolago.”

Brez komentarja
“Tega ne komentiram,” se je odzval Roman Jakič, direktor Zavoda Tivoli, ki je razpis objavil, odgovora Petrola pa včeraj nismo dobili. Spomnimo, da so prejšnji teden med 18 vprašanimi velikimi podjetji le v Petrolu odgovorili, da bodo razpis preučili, na dan, ko se je rok iztekel, pa so povedali, da glede tega niso sprejeli še nobene odločitve.

Jakič je sicer priznal, da so se s Petrolom neformalno pogovarjali, vendar dodal, da so se pogovarjali tudi z Zavarovalnico Triglav in drugimi večjimi podjetji v Sloveniji, za katere menijo, da za svoje ime v Stožicah lahko dajo tri milijone evrov v petih letih. Dodal je, da je bil razpis formalno preverjanje, ali interes obstaja, in napovedal, da bodo z vsemi opravili še en krog pogovorov. Kot je dejal, si želijo posel skleniti s slovenskim podjetjem, nato pa bodo spet objavili razpis.

O ceni bodo razmislili
“Preverili bomo, ali so bili razpisni pogoji preostri in ali je treba kaj spremeniti. Načeloma je 500 tisoč evrov na leto (brez davka, op. a.) izhodiščna cena, ki je primerljiva z drugimi podobnimi objekti,” je o morebitnem znižanju cene povedal direktor Zavoda Tivoli. Dodal je, da so cene primerjali s Celjem, Zagrebom, Beogradom, Gradcem in Dunajem. Številk ni razkril, ker je poslovna skrivnost, koliko Petrol stane njegovo ime na celjskem nogometnem stadionu. Neuradno je slišati, da gre za okoli 200 tisoč evrov na leto.

Jakič je v ponedeljek izjavil še, da sta po njegovem mnenju dva razloga, da se nihče ni javil na razpis. Prvi je gospodarska kriza, drugi pa, da njihovi pogovori s podjetji niso bili “dovolj intenzivni”. Ljubljanski župan Zoran Janković pa je prepričan, da sta stadion in dvorana tako popularna – lani ju je v dobrih štirih mesecih obiskalo 300 tisoč ljudi –, da bosta sponzorja že našla. Kot je dejal, je ponudbe pričakoval že na tem razpisu, napovedal pa je tudi, da bodo novega objavili prej ali slej. Jakič je ob tem dodal, da bodo v novem krogu pogovorov s podjetji posebej izpostavili, da je dvorana Stožice, kar se tiče športnih dogodkov, letos že skoraj razprodana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.