V teh občinah potrdili največ novih okužb

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V treh občinah je bilo v četrtek potrjenih več kot 50 novih primerov.
Oglej si celoten članek

S 6258 PCR testi so včeraj potrdili 1143 okužb z novim koronavirusom. To je sicer več, kot jih je bilo prejšnji četrtek, a hkrati le 14 odstotkov več. 

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je 14-dnevna incidenca za celotno Slovenijo v četrtek znašala 587, kar pomeni temno rdečo barvo na zemljevidu ECDC.

Trenutno so razmere najslabše v goriški regiji, sledita ji obalno-kraška in primorsko-notranjska regija. Nad slovenskim povprečjem je sedemdnevno povprečje novih primerov na sto tisoč prebivalcev še v jugovzhodni Sloveniji in v savinjski regiji. Najmanj okužb beležita koroška in pomurska regija. 

V četrtek je bilo največ primerov potrjenih v Ljubljani (115), sledijo Koper (66), Nova Gorica (52), Kranj (49), Maribor (44) in Celje (32).  V dveh o občinah so potrdili več kot 20 primerov: Novo mesto (26), Domžale (22). Poleg naštetih se je na seznamu občin, v katerih so bili v četrtek potrjeni novi primeri okužb, znašlo še 135 občin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:15 17. September 2021.

    če pogledaš kje je največ okuženih ti bo jasno... na obali, tam je najmanj pristašev vlade hehe

  • 13:08 17. September 2021.

    Še kar zavajate s številkami...Število okuženih je odvisno od števila testiranih, tega nočete razumeti in lajnate to petkrat na dan....Če …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.