Slovenija
4050 ogledov

V teh občinah potrdili največ novih okužb

Testiranje na covid-19 Profimedia
V treh občinah je bilo v četrtek potrjenih več kot 50 novih primerov.

S 6258 PCR testi so včeraj potrdili 1143 okužb z novim koronavirusom. To je sicer več, kot jih je bilo prejšnji četrtek, a hkrati le 14 odstotkov več. 

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je 14-dnevna incidenca za celotno Slovenijo v četrtek znašala 587, kar pomeni temno rdečo barvo na zemljevidu ECDC.

Trenutno so razmere najslabše v goriški regiji, sledita ji obalno-kraška in primorsko-notranjska regija. Nad slovenskim povprečjem je sedemdnevno povprečje novih primerov na sto tisoč prebivalcev še v jugovzhodni Sloveniji in v savinjski regiji. Najmanj okužb beležita koroška in pomurska regija. 

V četrtek je bilo največ primerov potrjenih v Ljubljani (115), sledijo Koper (66), Nova Gorica (52), Kranj (49), Maribor (44) in Celje (32).  V dveh o občinah so potrdili več kot 20 primerov: Novo mesto (26), Domžale (22). Poleg naštetih se je na seznamu občin, v katerih so bili v četrtek potrjeni novi primeri okužb, znašlo še 135 občin.

Komentarjev 2
  • satir 14:15 17.september 2021.

    če pogledaš kje je največ okuženih ti bo jasno... na obali, tam je najmanj pristašev vlade hehe

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 13:08 17.september 2021.

    Še kar zavajate s številkami...Število okuženih je odvisno od števila testiranih, tega nočete razumeti in lajnate to petkrat na dan....Če lahko vi, lahko jaz tudi in danes je bilo okuženih 18% testiranih, kar je sicer manj kot včeraj vendar te ...prikaži več številke dnevno seveda nihajo...Torej v tistih občinah kjer so se najbolj testirali je seveda tudi največ okuženih, kar pa ne pove ničesar...