V tem prostoru se jih je gnetlo 38

Foto: SKP PU Novo mesto Fotografija je simbolična.
Foto: SKP PU Novo mesto Fotografija je simbolična.
Policisti so v tovornem delu vozila odkrili 38 tujcev.
Oglej si celoten članek

Policisti PP Brežice so pri naselju Gregovce ustavili avtomobil, za njim pa še kombinirano vozilo hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 55-letni državljan Hrvaške v tovornem delu v povsem nehumanih razmerah prevaža 38 tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Policisti so ob tem ugotovili, da je 52-letni voznik osebnega avtomobila po prvih ugotovitvah tujcem nudil pomoč pri nezakonitem prehodu državne meje. 

Državljanoma Hrvaške so kriminalisti odvzeli prostost in ju odpeljali v prostore za pridržanje. Danes naj bi ju s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. 

Policijski postopki s 23 državljani Turčije in 15 državljani Irana še niso zaključeni, so sporočili s PU Novo mesto. 

S taksijem nezakonito v Slovenijo

Črnomaljski policisti so pri Miličih ustavili voznika taksija, državljana Slovenije, ki je v vozilu prevažal tri državljane Irana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. 35-letnemu taksistu so odvzeli prostost, po zaključeni preiskavi pa ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. 

Dva državljana Indije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo, so črnomaljski policisti izsledili tudi v bližini kraja Damelj. Kasneje so v Vukovcih prijeli še državljana Sirije, ki je prav tako nezakonito prestopil državno mejo. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.