Slovenija > Črna kronika
633 ogledov

V tem prostoru se jih je gnetlo 38

bel kombi migranti SKP PU Novo mesto
Policisti so v tovornem delu vozila odkrili 38 tujcev.

Policisti PP Brežice so pri naselju Gregovce ustavili avtomobil, za njim pa še kombinirano vozilo hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 55-letni državljan Hrvaške v tovornem delu v povsem nehumanih razmerah prevaža 38 tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Policisti so ob tem ugotovili, da je 52-letni voznik osebnega avtomobila po prvih ugotovitvah tujcem nudil pomoč pri nezakonitem prehodu državne meje. 

Državljanoma Hrvaške so kriminalisti odvzeli prostost in ju odpeljali v prostore za pridržanje. Danes naj bi ju s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. 

Policijski postopki s 23 državljani Turčije in 15 državljani Irana še niso zaključeni, so sporočili s PU Novo mesto. 

S taksijem nezakonito v Slovenijo

Črnomaljski policisti so pri Miličih ustavili voznika taksija, državljana Slovenije, ki je v vozilu prevažal tri državljane Irana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. 35-letnemu taksistu so odvzeli prostost, po zaključeni preiskavi pa ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. 

Dva državljana Indije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo, so črnomaljski policisti izsledili tudi v bližini kraja Damelj. Kasneje so v Vukovcih prijeli še državljana Sirije, ki je prav tako nezakonito prestopil državno mejo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.