V tem so slovenske matere v vrhu

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Slovenske matere zaostajajo samo za Dankami in Švedinjami.
Oglej si celoten članek

Raziskava, ki jo je v Nemčiji opravila OECD, na temo promocije enakopravnosti v družinah, se je dotaknila tudi tega, koliko delajo matere v posameznih državah. Raziskava temelji na podatkih iz let 2012 in 2013, objavljena pa je bila lani. Vanjo so bile vključene države, ki so članice organizacije.

Upoštevali so tako tiste matere, ki delajo skrajšani delovni čas kot tiste, ki delajo polni delovni čas. PSTare so med 15 in 64 let ter imajo najmanj enega otroka, starega med 0 in 14 let. 

Slovenija se je uvrstila na tretje mesto za Dnasko in Švedsko. Sledijo Nizozemska, Avstija in Finska. Velika Britanija, Poljska, ZDA in Estonija pa so se uvrstile pod povprečje držav OECD. 

 

 

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:32 23. Februar 2017.

    Ja ne vem če je ravno prednost, je pa nuja. Že eno leto je recimo kar nekaj, kaj če bi …

  • 15:56 23. Februar 2017.

    Ne kapiram, kako je lahko neka huda prednost, če mora ženska ob materinstvu hoditi še v službo?<br />Očitno neke hude …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.