Slovenija
66 ogledov

V tem so slovenske matere v vrhu

mati otrok delo služba računalnik Shutterstock
Slovenske matere zaostajajo samo za Dankami in Švedinjami.

Raziskava, ki jo je v Nemčiji opravila OECD, na temo promocije enakopravnosti v družinah, se je dotaknila tudi tega, koliko delajo matere v posameznih državah. Raziskava temelji na podatkih iz let 2012 in 2013, objavljena pa je bila lani. Vanjo so bile vključene države, ki so članice organizacije.

Upoštevali so tako tiste matere, ki delajo skrajšani delovni čas kot tiste, ki delajo polni delovni čas. PSTare so med 15 in 64 let ter imajo najmanj enega otroka, starega med 0 in 14 let. 

Slovenija se je uvrstila na tretje mesto za Dnasko in Švedsko. Sledijo Nizozemska, Avstija in Finska. Velika Britanija, Poljska, ZDA in Estonija pa so se uvrstile pod povprečje držav OECD. 

 

 

 

 
Komentarjev 2
  • fiston 16:32 23.februar 2017.

    Ja ne vem če je ravno prednost, je pa nuja. Že eno leto je recimo kar nekaj, kaj če bi še šla mamo recimo dokler ne gre v šolo, kako bi potem prišla nazaj v službo po tolikem času ? ...prikaži več No ja, pa na koncu bi potem ostala tudi brez penzije.No ja v to dvomim, da lahko en zasluži za družino v večino primerov, v dosti primerih tudi dva ne moreta. Ostalo je potem stvar sociale.

  • Pepe007 15:56 23.februar 2017.

    Ne kapiram, kako je lahko neka huda prednost, če mora ženska ob materinstvu hoditi še v službo?Očitno neke hude brezposelnosti pri nas ni, oziroma smo povsem primerljivi z top državami, kjer lahko en zasluži za družino.