V termah bodo za božično-novoletne praznike stavkali

Foto: Nino Verdnik Terme Maribor Foto: Žurnal24 Habakuku povzročajo preglavice predvsem velikosti nekaterih sob v starem delu. (
Sindikat družbe Terme Maribor je včeraj sprejel sklep o začetku stavke v podjetju Terme Maribor in HBP. Stavka bo potekala od 24. decembra dalje.
Oglej si celoten članek

Delavcem je prekipelo zaradi treh razlogov. Zahtevajo nov plačni model, saj se zaposlenim že 20 let niso dvignile plače, več kot 70 odstotkov zaposlenih pa bo z novim letom na minimalni plači.

Jezi jih, da ni nobenega socialnega dialoga. Delodajalec je naprej odpovedal podjetniško kolektivno pogodbo, nato preklical odpoved, pogajanja pa se kar naprej zavlačujejo.

V hotelu Habakuk po navedbah sindikata obstoječi delavci odhajajo zaradi slabe organizacije dela in nehumanih odnosov nekaterih vodij, tudi po večkratnih pozivih sindikata pa vodstvo ne posreduje odgovorov.

Delavce skrbi tudi domnevno izčrpavanje podjetja, o prodaji Treh ribnikov sindikat in svet delavcev nista bila niti obveščena.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.