Slovenija
7312 ogledov

V termah bodo za božično-novoletne praznike stavkali

Terme Maribor
1/2
Nino Verdnik
Sindikat družbe Terme Maribor je včeraj sprejel sklep o začetku stavke v podjetju Terme Maribor in HBP. Stavka bo potekala od 24. decembra dalje.

Delavcem je prekipelo zaradi treh razlogov. Zahtevajo nov plačni model, saj se zaposlenim že 20 let niso dvignile plače, več kot 70 odstotkov zaposlenih pa bo z novim letom na minimalni plači.

Jezi jih, da ni nobenega socialnega dialoga. Delodajalec je naprej odpovedal podjetniško kolektivno pogodbo, nato preklical odpoved, pogajanja pa se kar naprej zavlačujejo.

V hotelu Habakuk po navedbah sindikata obstoječi delavci odhajajo zaradi slabe organizacije dela in nehumanih odnosov nekaterih vodij, tudi po večkratnih pozivih sindikata pa vodstvo ne posreduje odgovorov.

Delavce skrbi tudi domnevno izčrpavanje podjetja, o prodaji Treh ribnikov sindikat in svet delavcev nista bila niti obveščena.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.