V torek nas na bencinskih servisih najbrž čaka neprijetno presenečenje

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
S 26. septembrom nove cene goriv.
Oglej si celoten članek

Novinarski kolegi s Financ napovedujejo, da se bodo cene goriv na prodajalnah ob regionalnih cestah v torek povišale, če vlada ne spremeni trošarin.

Po njihovih izračunih bo liter dizla dražji za približno 6 centov (stal bo približno 1,665 evra), liter bencina bo dražji za približno 5 centov (stal bo okrog 1,60 evra), liter kurilnega olja pa naj bi se podražil za več kot 6 centov (na 1,25 evra).

Kot pojasnjujejo, je podražitev posledica dvigov cen nafte zaradi omejitev proizvodnje v Savdski Arabiji, na cene je vplivala tudi ruska napoved prekinitve izvoza dizla, nenazadnje pa šibkejši evro.

dezurni@styria-media.si

Graf poskočil Cene divjajo, koliko bomo za bencin plačevali šele konec leta?

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 28

  • 09:47 25. September 2023.

    Če se ne da naredit novih avtocest,podražiš nafto do fula,pa je takoj manj prometa

  • 09:44 25. September 2023.

    Vsa stvar te norije okoli energentov je,da se ljudem izvabi čimveč prihrankov,da denar zaokroži,in se pospeši proizvodnja in gospodarstvo

  • 18:27 24. September 2023.

    Bravo, vlada! Obetali ste nam presenečenja in jih tudi izvaja. Kar tako naprej. Tako ali tako hodim peški v službo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.