V torek o odstavitvi Erjavca

Foto: Žurnal24 Vladni možje bodo pretresali osnutek zdravstvenega zakona. (Foto: Anže Petkovšek
Poslanke in poslanci so z 51 glasovi za in nobenim proti podprli predlog za razširitev dnevnega reda januarske redne seje s predlogom za razrešitev ministra za okolje Karla Erjavca.
Oglej si celoten članek

Slednje pomeni, da bo DZ o Erjavčevi razrešitvi odločal v torek, čemur bo sicer namenjenih pet ur in pol razprave.

Predlog za razrešitev Erjavca z mesta ministra je v državni zbor vložil predsednik vlade Borut Pahor.

Kdo bo naslednik Erjavca? Več v povezavi.
Kot razlog je navedel oceno, da so dejanski učinki sprejetih ukrepov okoljskega ministrstva na področju zbiranja in ravnanja z zbranimi komunalnimi odpadki nezadostni, "zlasti ker gre za področje, ki ima neposreden vpliv na zdravje državljanov Slovenije".

 

K takšnemu ravnanju je Pahorja 4. januarja pozvalo računsko sodišče, svoj poziv pa utemeljilo z nezadovoljivo izvedenimi ukrepi okoljskega ministrstva, ki naj ne bi odpravilo nesmotrnosti, na katere ga je opozorilo v revizijskem poročilu.

Miklavčičev predlog spet pred koalicijo
Predstavniki koalicijskih strank pa bodo danes nadaljevali tudi usklajevanje svojih stališč glede osnutka zakona o zdravstveni dejavnosti. Znotraj vlade obstaja glede osnutka zakona precej nesoglasij in niti znotraj strank niso soglasni o tem, kako naj bodo urejena vprašanja, kot na primer stopnja omejevanja dela zdravnikov izven matičnih zavodov.

Nazadnje so se v koaliciji ustavili pri obsegu delovnega časa, prehajanju iz javnega v zasebno in pri nadzoru. Danes popoldne pa se bo glede osnutka zakona z zdravniki sestal državni sekretar na ministrstvu za zdravje Ivan Eržen. Sicer pa se je o zakonu že pogovarjal tudi z opozicijo, in sicer z SDS in SLS, kjer so prav tako podali nekatere pripombe, tudi te bodo po ministrovih besedah upoštevali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.