Strahovita nesreča pri Celju: V avtu umrla 13-letnica

Foto: 24sata/bralec
Foto: 24sata/bralec
V prometni nesreči na avtocesti blizu Celja je umrlo 13-letno dekle. Gre za osemnajsto smrtno žrtev na območju PU Celje v letošnjem letu, kar je precej več kot lani v enakem obdobju.
Oglej si celoten članek

Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da je v nočni prometni nesreči umrla mladoletna sopotnica v osebnem vozilu. Sinoči okoli pol enih zjutraj so celjski policisti na avtocesti med izvozoma Celje Center in Lopata obravnavali prometno nesrečo, v kateri je življenje izgubila mladoletna sopotnica, državljanka Ukrajine.

Policisti so ugotovili, da je 30-letni voznik, državljan Ukrajine, vozil po desnem prometnem pasu avtoceste v smeri proti Ljubljani. Med izvozoma Celje Center in Lopata je iz neznanega razloga zapeljal na odstavni pas, nato na travnato površino in brez zaviranja trčil v stebra kovinske odbojne ograje. Pri trčenju je vozilo bočno zavrtelo, ob tem pa je kovinska odbojna ograja prebila zadnja leva vrata vozila.

Zaradi hudih telesnih poškodb je 13-letna potnica, ki je sedela na zadnjem sedežu, umrla na kraju nesreče. Voznik se je v trčenju hudo poškodoval, 39-letna sopotnica prav tako državljanka Ukrajine,  sopotnica na  sprednjem sedežu, pa ni bila poškodovana.

''To je letošnja osemnajsta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju je na našem območju v šestih prometnih nesrečah umrlo sedem ljudi,'' so opozorili iz PU Celje in pozvali k doslednemu spoštovanju cestno prometnih predpisov.

Vas zanima najaktualnejša kronika? Najdete jo v rubriki črna kronika.

* Fotografija je simbolična. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 14:28 3. September 2021.

    Ce zaznaze voznika, ki spi na cesti poklicite takoj policijo ali dars. Resili mu boste zivljenje. 15min spanca odtehta 3kave

  • 10:07 3. September 2021.

    ob pol enih ponoči zapeljal iz ceste iz neznanega razloga.. mislim , pa kdo lahko poda tako izjavo ?

  • 09:39 3. September 2021.

    Zaspal je in nič drugega. Kdo ve, koliko ur je že vozil.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.