Slovenija > Črna kronika
59966 ogledov

Strahovita nesreča pri Celju: V avtu umrla 13-letnica

Prometna nesreča med Krkom in Malinsko 24sata/bralec
V prometni nesreči na avtocesti blizu Celja je umrlo 13-letno dekle. Gre za osemnajsto smrtno žrtev na območju PU Celje v letošnjem letu, kar je precej več kot lani v enakem obdobju.

Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da je v nočni prometni nesreči umrla mladoletna sopotnica v osebnem vozilu. Sinoči okoli pol enih zjutraj so celjski policisti na avtocesti med izvozoma Celje Center in Lopata obravnavali prometno nesrečo, v kateri je življenje izgubila mladoletna sopotnica, državljanka Ukrajine.

Policisti so ugotovili, da je 30-letni voznik, državljan Ukrajine, vozil po desnem prometnem pasu avtoceste v smeri proti Ljubljani. Med izvozoma Celje Center in Lopata je iz neznanega razloga zapeljal na odstavni pas, nato na travnato površino in brez zaviranja trčil v stebra kovinske odbojne ograje. Pri trčenju je vozilo bočno zavrtelo, ob tem pa je kovinska odbojna ograja prebila zadnja leva vrata vozila.

Zaradi hudih telesnih poškodb je 13-letna potnica, ki je sedela na zadnjem sedežu, umrla na kraju nesreče. Voznik se je v trčenju hudo poškodoval, 39-letna sopotnica prav tako državljanka Ukrajine,  sopotnica na  sprednjem sedežu, pa ni bila poškodovana.

''To je letošnja osemnajsta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju je na našem območju v šestih prometnih nesrečah umrlo sedem ljudi,'' so opozorili iz PU Celje in pozvali k doslednemu spoštovanju cestno prometnih predpisov.

* Fotografija je simbolična. 

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 9
  • bbojan 01:39 06.september 2021.

    To je zelo grozno še posebej kadar ugasne tako mlado življenje 😓😓 najbrž je res za trenutek na žalost zatisnil nehote oči...tudi meni se je zgodilo na otip v Nemčijo,zaspal z odprtimi očmi od utrujenosti in odletel z avtoceste v ...prikaži več sumo na srečo brez poškodb....od takrat dalje ko začutim utrujenost zapeljem na prvi parking....in res je kot je že Jakec napisal...15minut spanja pa malo razgibalnih vaj pred nadaljevanjem vožnje vam reši življenje in resnično že zadostuje vsaj za uro vožnje dalje...

  • jakec1575 14:28 03.september 2021.

    Ce zaznaze voznika, ki spi na cesti poklicite takoj policijo ali dars. Resili mu boste zivljenje. 15min spanca odtehta 3kave

  • rd2dmk2 10:07 03.september 2021.

    ob pol enih ponoči zapeljal iz ceste iz neznanega razloga.. mislim , pa kdo lahko poda tako izjavo ?