Slovenija > Črna kronika
61916 ogledov

Strahovita nesreča pri Celju: V avtu umrla 13-letnica

Prometna nesreča med Krkom in Malinsko 24sata/bralec
V prometni nesreči na avtocesti blizu Celja je umrlo 13-letno dekle. Gre za osemnajsto smrtno žrtev na območju PU Celje v letošnjem letu, kar je precej več kot lani v enakem obdobju.

Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da je v nočni prometni nesreči umrla mladoletna sopotnica v osebnem vozilu. Sinoči okoli pol enih zjutraj so celjski policisti na avtocesti med izvozoma Celje Center in Lopata obravnavali prometno nesrečo, v kateri je življenje izgubila mladoletna sopotnica, državljanka Ukrajine.

Policisti so ugotovili, da je 30-letni voznik, državljan Ukrajine, vozil po desnem prometnem pasu avtoceste v smeri proti Ljubljani. Med izvozoma Celje Center in Lopata je iz neznanega razloga zapeljal na odstavni pas, nato na travnato površino in brez zaviranja trčil v stebra kovinske odbojne ograje. Pri trčenju je vozilo bočno zavrtelo, ob tem pa je kovinska odbojna ograja prebila zadnja leva vrata vozila.

Zaradi hudih telesnih poškodb je 13-letna potnica, ki je sedela na zadnjem sedežu, umrla na kraju nesreče. Voznik se je v trčenju hudo poškodoval, 39-letna sopotnica prav tako državljanka Ukrajine,  sopotnica na  sprednjem sedežu, pa ni bila poškodovana.

''To je letošnja osemnajsta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju je na našem območju v šestih prometnih nesrečah umrlo sedem ljudi,'' so opozorili iz PU Celje in pozvali k doslednemu spoštovanju cestno prometnih predpisov.

Vas zanima najaktualnejša kronika? Najdete jo v rubriki črna kronika.

* Fotografija je simbolična. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • jakec1575 14:28 03.september 2021.

    Ce zaznaze voznika, ki spi na cesti poklicite takoj policijo ali dars. Resili mu boste zivljenje. 15min spanca odtehta 3kave

  • rd2dmk2 10:07 03.september 2021.

    ob pol enih ponoči zapeljal iz ceste iz neznanega razloga.. mislim , pa kdo lahko poda tako izjavo ?

  • mirror 09:39 03.september 2021.

    Zaspal je in nič drugega. Kdo ve, koliko ur je že vozil.