V trčenju huje poškodovani mladoletni osebi

Foto: Mojca Marot
Foto: Mojca Marot
Voznica je zapeljala na nasprotno smerno vozišče in trčila v kolo z motorjem.
Oglej si celoten članek

V sredo nekaj po 16. uri je prišlo do nesreče v naselju Velike Žablje v občini Ajdovščina. 41-letna voznica je vozila po lokalni cesti iz Velikih Žabelj proti naselju Šmarje. Pri eni od stanovanjskih hiš v naselju Velike Žablje je voznica v ostrem desnem nepreglednem ovinku zapeljala na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je v nasprotni smeri pravilno po svoji strani pripeljal mladoletni voznik kolesa z motorjem. 

41-letna voznica je s prednjim levim delom avtomobila trčila v levi bok kolesa z motorjem. Po trčenju je kolo z motorjem odbilo v desno tako, da sta mladoletni voznik in mladoletna sopotnica na zadnjem sedežu kolesa z motorjem padla po vozišču in obležala ob desnem robu vozišča nekaj metrov naprej od mesta trčenja. Oba udeležena mladoletnika sta bila v prometni nesreči huje telesno poškodovana. Med vožnjo sta uporabljala zaščitno čelado. 

Na kraju so ju oskrbeli reševalci NMP ZD AJdovščina in NMP ZD Nova Gorica. Oba huje poškodovana mladoletnika so z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. 

Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi gasilci GRC Ajdovščina. Obveščeni so bili tako preiskovalni sodnik okrožnega sodišča in okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. 

Policisti Postaje prometne policije bodo 41-letno voznico kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve nesreče iz malomarnosti. V postopku je bilo ugotovljeno tudi, da je mladoletni voznik kolesa z motorjem vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Kolo z motorjem mu je bilo zaseženo. Prometni policisti bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.