Slovenija > Črna kronika
1402 ogledov

V trčenju huje poškodovani mladoletni osebi

Novice: Policijski trak in trikotnik ob prometni nesreči Mojca Marot
Voznica je zapeljala na nasprotno smerno vozišče in trčila v kolo z motorjem.

V sredo nekaj po 16. uri je prišlo do nesreče v naselju Velike Žablje v občini Ajdovščina. 41-letna voznica je vozila po lokalni cesti iz Velikih Žabelj proti naselju Šmarje. Pri eni od stanovanjskih hiš v naselju Velike Žablje je voznica v ostrem desnem nepreglednem ovinku zapeljala na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je v nasprotni smeri pravilno po svoji strani pripeljal mladoletni voznik kolesa z motorjem. 

41-letna voznica je s prednjim levim delom avtomobila trčila v levi bok kolesa z motorjem. Po trčenju je kolo z motorjem odbilo v desno tako, da sta mladoletni voznik in mladoletna sopotnica na zadnjem sedežu kolesa z motorjem padla po vozišču in obležala ob desnem robu vozišča nekaj metrov naprej od mesta trčenja. Oba udeležena mladoletnika sta bila v prometni nesreči huje telesno poškodovana. Med vožnjo sta uporabljala zaščitno čelado. 

Na kraju so ju oskrbeli reševalci NMP ZD AJdovščina in NMP ZD Nova Gorica. Oba huje poškodovana mladoletnika so z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. 

Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi gasilci GRC Ajdovščina. Obveščeni so bili tako preiskovalni sodnik okrožnega sodišča in okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. 

Policisti Postaje prometne policije bodo 41-letno voznico kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve nesreče iz malomarnosti. V postopku je bilo ugotovljeno tudi, da je mladoletni voznik kolesa z motorjem vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Kolo z motorjem mu je bilo zaseženo. Prometni policisti bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.