V treh dneh popravili škodo

Foto: Borut Lozej, Arhiv PŠJ
Foto: Borut Lozej, Arhiv PŠJ
Treba je bilo očistiti poti, popraviti električno napeljavo in luči.
Oglej si celoten članek

Na začetku meseca, natančneje 3. februarja, so bili v Parku Škocjanske jame priča eni večjih poplav v zadnjem obdobju. Reka Reka je močno narasla, voda je bila visoka skoraj 100 metrov, so sporočili iz Parka Škocjanske jame. 

V podzemnem kanjonu Škocjanskih jam, v Šumeči jami, je bila voda 20 metrov nad znamenitim Cerkevnikom mostom. Pravo jezero je nastalo že pred ponorom Reke v Veliki dolini, kjer je voda narasla za 30 m. 

Voda je k sreči hitro odtekla. Takrat pa se je pokazalo, kakšno razdejanje je pustila za seboj. Treba je bilo očistiti poti, popraviti električno napeljavo in luči. Organizirali so zelo uspešno delovno akcijo. V treh dneh jim je uspelo očistiti in urediti večino poti. 

Foto: Borut Lozej Park Škocjanske jame

Nenavadno Česa takega v Škocjanskih jamah niso videli že več kot 40 let

Poleg zaposlenih v vseh službah Parka Škocjanske jame, so jim na pomoč priskočili domačini, študenti in sezonsko zaposleni delavci ter gasilci in ostali delavci ter prostovoljci. 

Ogled Škocjanskih jam je tako spet možen od danes naprej po veljavnem urniku, so sporočili iz Parka Škocjanske jame. 

Škocjanske jame Škocjanske jame: Zakaj jih morate obiskati pozimi

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.