Slovenija
787 ogledov

V treh dneh popravili škodo

Škocjanske jame Borut Lozej, Arhiv PŠJ
Treba je bilo očistiti poti, popraviti električno napeljavo in luči.

Na začetku meseca, natančneje 3. februarja, so bili v Parku Škocjanske jame priča eni večjih poplav v zadnjem obdobju. Reka Reka je močno narasla, voda je bila visoka skoraj 100 metrov, so sporočili iz Parka Škocjanske jame. 

V podzemnem kanjonu Škocjanskih jam, v Šumeči jami, je bila voda 20 metrov nad znamenitim Cerkevnikom mostom. Pravo jezero je nastalo že pred ponorom Reke v Veliki dolini, kjer je voda narasla za 30 m. 

Voda je k sreči hitro odtekla. Takrat pa se je pokazalo, kakšno razdejanje je pustila za seboj. Treba je bilo očistiti poti, popraviti električno napeljavo in luči. Organizirali so zelo uspešno delovno akcijo. V treh dneh jim je uspelo očistiti in urediti večino poti. 

Park Škocjanske jame | Avtor: Borut Lozej Borut Lozej

Škocjanske jame Nenavadno Slovenija Česa takega v Škocjanskih jamah niso videli že več kot 40 let

Poleg zaposlenih v vseh službah Parka Škocjanske jame, so jim na pomoč priskočili domačini, študenti in sezonsko zaposleni delavci ter gasilci in ostali delavci ter prostovoljci. 

Ogled Škocjanskih jam je tako spet možen od danes naprej po veljavnem urniku, so sporočili iz Parka Škocjanske jame. 

Šumeča jama pozimi Škocjanske jame Popotnik Škocjanske jame: Zakaj jih morate obiskati pozimi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.