V UKC podaljšali prepoved obiskov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Prepoved obiskov naj bi v UKC Ljubljana veljala predvidoma do ponedeljka.
Oglej si celoten članek

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so prepoved obiskov podaljšali do ponedeljka, 3. marca. Popolno prepoved obiskov so uvedli preteklo sredo, za tak ukrep pa so se odločili zaradi povečanega števila obolelih za gripo in preostalimi respiratornimi obolenji. 

Za kritično bolne in tiste, pri katerih je navzočnost sorodnika zelo zaželena, še vedno velja režim s posebnimi dovolilnicami lečečega zdravnika, se pravi po individualnem dogovoru. 

V UKC Maribor odpravljajo omejitve

Iz mariborskega UKC pa so sporočili, da so na oddelku za nalezljive bolezni in vročinska stanja uspešno omejili razmah t. i. klostridijskih drisk. Novih primerov nimajo, nekaj bolnikov pa so že odpustili v domačo oskrbo. Tako na oddelku od sobote dalje ne bo več v veljavi popolna prepoved obiskov, še naprej pa bo v veljavi omejitev obiskov na eno zdravo odraslo osebo na bolnika na dan.

Enaka delna omejitev obiskov z izjemo oddelka za pljučne bolezni, kjer ostaja v veljavi popolna omejitev, velja tudi za vse ostale oddelke mariborskega kliničnega centra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.