Slovenija
16 ogledov

V UKC podaljšali prepoved obiskov

Zdravniki Žurnal24 main
Prepoved obiskov naj bi v UKC Ljubljana veljala predvidoma do ponedeljka.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so prepoved obiskov podaljšali do ponedeljka, 3. marca. Popolno prepoved obiskov so uvedli preteklo sredo, za tak ukrep pa so se odločili zaradi povečanega števila obolelih za gripo in preostalimi respiratornimi obolenji. 

Za kritično bolne in tiste, pri katerih je navzočnost sorodnika zelo zaželena, še vedno velja režim s posebnimi dovolilnicami lečečega zdravnika, se pravi po individualnem dogovoru. 

V UKC Maribor odpravljajo omejitve

Iz mariborskega UKC pa so sporočili, da so na oddelku za nalezljive bolezni in vročinska stanja uspešno omejili razmah t. i. klostridijskih drisk. Novih primerov nimajo, nekaj bolnikov pa so že odpustili v domačo oskrbo. Tako na oddelku od sobote dalje ne bo več v veljavi popolna prepoved obiskov, še naprej pa bo v veljavi omejitev obiskov na eno zdravo odraslo osebo na bolnika na dan.

Enaka delna omejitev obiskov z izjemo oddelka za pljučne bolezni, kjer ostaja v veljavi popolna omejitev, velja tudi za vse ostale oddelke mariborskega kliničnega centra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.