V UKC primanjkuje postelj

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V zadnjih dneh so v UKC Ljubljana sprejeli veliko bolnikov z okužbami dihal, zato jim primanjkuje postelj. Zaradi gripe umrla mlajša oseba.
Oglej si celoten članek

V ambulanti za internistično prvo pomoč pregledujejo tudi po 100 ljudi na dan, prav tako na infekcijski kliniki, je poročala TV Slovenija. V Ljubljani je zaradi gripe oziroma zapletov z boleznijo umrla tudi mlajša oseba.

Zaradi pomanjkanja bolniških postelj v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so za odrasle bolnike z virusnimi boleznimi pripravili dodatne postelje v poleti zaprtem oddelku Bolnišnice Petra Držaja. Tam so za bolnike pripravili 22 bolniških postelj.

Okužbe dihal in gripa ogrožajo tudi starejše kronične bolnike. Največ težav imajo v UKC Ljubljana z bolniki s srčno žilnimi boleznimi.

Po poročanju TV Slovenija so najbolj ogrožen otroci, mlajši od enega leta. Znaki, ki kažejo, da gre otroku slabo, so težko hitro dihanje in odklanjanje tekočin, je še poročala televizija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.