Slovenija
6 ogledov

V UKC primanjkuje postelj

zdravstvo Saša Despot
V zadnjih dneh so v UKC Ljubljana sprejeli veliko bolnikov z okužbami dihal, zato jim primanjkuje postelj. Zaradi gripe umrla mlajša oseba.

V ambulanti za internistično prvo pomoč pregledujejo tudi po 100 ljudi na dan, prav tako na infekcijski kliniki, je poročala TV Slovenija. V Ljubljani je zaradi gripe oziroma zapletov z boleznijo umrla tudi mlajša oseba.

Zaradi pomanjkanja bolniških postelj v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so za odrasle bolnike z virusnimi boleznimi pripravili dodatne postelje v poleti zaprtem oddelku Bolnišnice Petra Držaja. Tam so za bolnike pripravili 22 bolniških postelj.

Okužbe dihal in gripa ogrožajo tudi starejše kronične bolnike. Največ težav imajo v UKC Ljubljana z bolniki s srčno žilnimi boleznimi.

Po poročanju TV Slovenija so najbolj ogrožen otroci, mlajši od enega leta. Znaki, ki kažejo, da gre otroku slabo, so težko hitro dihanje in odklanjanje tekočin, je še poročala televizija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.