Spet nova pravila glede vstopa v trgovine in lekarne

Foto: Profimedia
Od danes v veljavi sprememba pri obisku trgovin, lekarn in pošte, ki jo je podala vlada.
Oglej si celoten članek

Od danes naprej velja, da je treba v trgovinah, lekarnah, poštnih poslovalnicah in na drugih zaprtih javnih krajih namesto prej obvezne uporabe rokavic zdaj obvezno razkuževanje rok. Razkužila je po pojasnilih vlade dolžan zagotoviti ponudnik storitev. Še vedno velja tudi nujno upoštevati ohranjanje varne razdalje do drugih oseb in obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela, kot sta šal ali ruta, ki prekrije nos in usta.

Zdravje Maska: Kdaj jo menjati in kako jo pravilno namestiti

V vodstvu ministrstva za zdravje so že prejšnji teden opozorili, da ljudje rokavice pogosto uporabljajo napačno, in ljudem priporočali, naj namesto rokavic raje razkužujejo roke. Roke pa si je treba razkužiti pred vstopom v trgovino in prav tako po oddaji vozička.

Foto: Profimedia Razkužilo

V Sloveniji trikrat več okuženih

Ob ugodnem trendu števila potrjenih primerov okužb z novim koronavirusom je sicer slišati vse bolj konkretne napovedi omilitev ukrepov, a tudi opozorila, da je treba omejitve sproščati postopoma. Po zadnjih podatkih, ki vključujejo ponedeljek, je bilo v Sloveniji doslej potrjenih 1220 okužb z novim koronavirusom, toda vsi okuženi niso bili testirani.

Koronavirus Gantar: Vsaka maska je smiselna, četudi ni kirurška

Vodja svetovalne skupine v okviru ministrstva za zdravje Bojana Beović je v torek navedla, da se je po grobih ocenah v Sloveniji z novim koronavirusom okužilo med 3000 in 4000 ljudi. Napovedala je, da se na to temo v kratkem obeta posebna raziskava, s katero bodo skušali na populacijskem vzorcu oceniti število okuženih, ki niso bili pri zdravniku.

Foto: Profimedia Zaščitna kirurška medicinska maska

O njej naj bi med drugim na današnji dopoldanski novinarski konferenci spregovorila predstojnik Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo Miroslav Petrovec in minister za zdravje Tomaž Gantar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 00:54 16. April 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • 21:58 15. April 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 19:55 15. April 2020.

    Ljudstvo mora nositi maske in držati varnostno razdaljo ,preCednik in ekipa državnih faraonov se brez mask druži z vojsko in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.