Slovenija
215242 ogledov

Spet nova pravila glede vstopa v trgovine in lekarne

Nakupovanje
Od danes v veljavi sprememba pri obisku trgovin, lekarn in pošte, ki jo je podala vlada.

Od danes naprej velja, da je treba v trgovinah, lekarnah, poštnih poslovalnicah in na drugih zaprtih javnih krajih namesto prej obvezne uporabe rokavic zdaj obvezno razkuževanje rok. Razkužila je po pojasnilih vlade dolžan zagotoviti ponudnik storitev. Še vedno velja tudi nujno upoštevati ohranjanje varne razdalje do drugih oseb in obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela, kot sta šal ali ruta, ki prekrije nos in usta.

Zdravje Maska: Kdaj jo menjati in kako jo pravilno namestiti

V vodstvu ministrstva za zdravje so že prejšnji teden opozorili, da ljudje rokavice pogosto uporabljajo napačno, in ljudem priporočali, naj namesto rokavic raje razkužujejo roke. Roke pa si je treba razkužiti pred vstopom v trgovino in prav tako po oddaji vozička.

Razkužilo | Avtor: Profimedia Profimedia

V Sloveniji trikrat več okuženih

Ob ugodnem trendu števila potrjenih primerov okužb z novim koronavirusom je sicer slišati vse bolj konkretne napovedi omilitev ukrepov, a tudi opozorila, da je treba omejitve sproščati postopoma. Po zadnjih podatkih, ki vključujejo ponedeljek, je bilo v Sloveniji doslej potrjenih 1220 okužb z novim koronavirusom, toda vsi okuženi niso bili testirani.

zaščitna maska domača izdelava koronavirus Koronavirus Slovenija Gantar: Vsaka maska je smiselna, četudi ni kirurška

Vodja svetovalne skupine v okviru ministrstva za zdravje Bojana Beović je v torek navedla, da se je po grobih ocenah v Sloveniji z novim koronavirusom okužilo med 3000 in 4000 ljudi. Napovedala je, da se na to temo v kratkem obeta posebna raziskava, s katero bodo skušali na populacijskem vzorcu oceniti število okuženih, ki niso bili pri zdravniku.

Zaščitna kirurška medicinska maska | Avtor: Profimedia Profimedia

O njej naj bi med drugim na današnji dopoldanski novinarski konferenci spregovorila predstojnik Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo Miroslav Petrovec in minister za zdravje Tomaž Gantar.

Komentarjev 16
  • Avatar Markiolenna
    Markiolenna 00:54 16.april 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • micktore 21:58 15.april 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Avatar Leon
    Leon 19:55 15.april 2020.

    Ljudstvo mora nositi maske in držati varnostno razdaljo ,preCednik in ekipa državnih faraonov se brez mask druži z vojsko in policijo ob Kolpi !