V vseh vzorcih je bil isti strup

Foto: Žurnal24 Ali so konji poginili zaradi namerne zastrupitve, preiskujejo tudi kriminalisti,
Pogin konj. Direktorica Vursa: "Ali obstaja sum kaznivega dejanja, ne morem ne potrditi ne zanikati."
Oglej si celoten članek

"Toksikološka preiskava je edina od že končanih preiskav, ki je pozitivna. Rezultate smo dobili v ponedeljek popoldne," nam je včeraj potrdila Vida Čadonič Špelič, direktorica Veterinarske uprave Republike Slovenije (Vurs). Tam nam na vprašanje, kaj so pokazale preiskave obolevnosti in smrti štirih konj, predvčerajšnjim niso odgovorili.

"Na medicinski fakulteti so opravili toksikološko preiskavo na krvi, serumu, jetrih, urinu in vsebini prebavnega trakta. V vseh vzorcih se je pojavil isti strup," nam je pojasnila Čadonič Špeličeva.

Za kakšen strup gre, zaradi interesa preiskave ni želela razkriti, na vprašanje, ali bi ga konji lahko zaužili prek krme ali česa drugega, pa je dejala, da za zdaj ne morejo izključiti nobene 
možnosti.

Vključili tuje laboratorije
Direktorica Vursa pa je poudarila, da prisotnost strupa še ne pomeni, da so konji poginili zaradi tega. Ta odgovor bodo morali v naslednjih dneh dati strokovnjaki za prehrano živali in toksikologi, Čadonič Špeličeva pa je napovedala, da bodo v preiskavo vključili tudi tuje laboratorije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.