Slovenija
3 ogledov

V vseh vzorcih je bil isti strup

Ali so konji poginili zaradi namerne zastrupitve, preiskujejo tudi kriminalisti, Žurnal24 main
Pogin konj. Direktorica Vursa: "Ali obstaja sum kaznivega dejanja, ne morem ne potrditi ne zanikati."

"Toksikološka preiskava je edina od že končanih preiskav, ki je pozitivna. Rezultate smo dobili v ponedeljek popoldne," nam je včeraj potrdila Vida Čadonič Špelič, direktorica Veterinarske uprave Republike Slovenije (Vurs). Tam nam na vprašanje, kaj so pokazale preiskave obolevnosti in smrti štirih konj, predvčerajšnjim niso odgovorili.

"Na medicinski fakulteti so opravili toksikološko preiskavo na krvi, serumu, jetrih, urinu in vsebini prebavnega trakta. V vseh vzorcih se je pojavil isti strup," nam je pojasnila Čadonič Špeličeva.

Za kakšen strup gre, zaradi interesa preiskave ni želela razkriti, na vprašanje, ali bi ga konji lahko zaužili prek krme ali česa drugega, pa je dejala, da za zdaj ne morejo izključiti nobene 
možnosti.

Vključili tuje laboratorije
Direktorica Vursa pa je poudarila, da prisotnost strupa še ne pomeni, da so konji poginili zaradi tega. Ta odgovor bodo morali v naslednjih dneh dati strokovnjaki za prehrano živali in toksikologi, Čadonič Špeličeva pa je napovedala, da bodo v preiskavo vključili tudi tuje laboratorije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.