V zraku splošna stavka

Foto: Žurnal24 Sevčnikarju grozi izredna odpoved. (Foto: Mojca Marot)
Če bo Sevčnikar dobil izredno odpoved, bo stavkovni odbor napovedal splošno stavko.
Oglej si celoten članek

Stavkovni odbor sindikata delavcev energetike je na današnji izredni seji sprejel sklep o začetku splošne stavke, če bo glavni sindikalist v Termoelektrarni Šoštanj prejel izredno odpoved.

"Ugotovili smo, da je to napad na sindikat in sindikalno delo," je o današnji razpravi glede napovedane izredne odpovedi Branka Sevčnikarja dejal Franc Dolar, predsednik sindikata delavcev energetike.

"Zato smo sprejeli sklep, da bomo do četrtka zaščitili njegovo integriteto z vsemi pravnimi sredstvi," je pojasnil in napovedal, da bodo v primeru izredne odpovedi napovedali generalno stavko.

Na vprašanje, kaj to konkretno pomeni, je odgovoril: "Usedli se bomo in preučili celotno zadevo ter se dogovorili o času in načinu izvedbe stavke v okviru zakona."

Spomnimo: Sevčnikar je včeraj od direktorja Teša Simona Tota dobil zagotovilo, da si bo do devetega septembra vzel čas za razmislek.

Predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Dušan Semolič grožnjo z generalno stavko ocenjuje kot "normalno reakcijo sindikata, ki brani sindikalnega kolega, ki se je v imenu ostalih članov sindikata izpostavil in je deležen napovedi sankcij". Ni se želel opredeliti glede tega, ali je tovrstna grožnja primeren ukrep. O posledicah stavke bi po njegovem moral razmišljati predvsem delodajalec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.